Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az átváltás megvan. Hogyan tovább?

Főoldal » Középiskola » Kémia
389
1dm³ vízben 340 gramm ammónia gáz oldódik.
Hány tömegszázalékos az így nyert oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

akkor megvan az, hogy 1000g vizbe 340 g ammónia, képlet
`tömeg%=(m(oldott anyag))/(m(oldat))*100`
`tömeg%=340/1340*100`
`tömeg%=25,37`

Kérdésed van, nyugodtan irj!

-S.R.
1