Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Kémia
538
Mekkora a nyomása egy 3,000 dm3-es tartályban lévő, 10,0 g tömegű, 40°C-os oxigéngáznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

ezt használjuk:
`pV=nRT`
átalakitjuk:
`pV=m/MRT`
`p=(m/M*R*T)/V`
V=3 dm³
m=10g
M=32g/mol
T=313K
R=8,314

Ezeket behyelyettesite kiszámolod, az eredményt kilopascalban kapod(kPa)

Kérdésed van nyugodtan irj!

-S.R.
0