Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
346
R1 = 1 ohm
R2 = 2 ohm
R3= 3 ohm
R4=4ohm
Segitseeeg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Ez két párhuzamos kapcsolás, majd egy soros kapocslás lesz.

[(R1×R2)/(R1+R2)]+[(R3×R4)/R3+R4)]
Behelyettesítve: [(1×2)/(1+2)]+[(3×4)/(3+4)]=2,38

Reredő=2,38Ω

Remélem tudtam segíteni.
0