Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Egy könyvtár 72db egyforma könyvet vásárolt. A számla végén két számjegy elmosódott A567B. Mennyibe kerult 1 konyv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
72=9·8
8-cal akkor osztható egy szám ha az utolsó három szemjegyből alkotott szám osztható 8-cal. Azaz 67B-nek oszthatónak kell lennie 8-val. Ebből B=2, mert 672:8=84.
9-cel akkor osztható egy szám ha a számjegyeinek összege osztható 9-cel. Azaz A+5+6+7+2-nek oszthatónak kell lennie kilenccel.
A=7
72 db könyv összesen 75672 Ft-ba került ebből egy könyv ára 75672:72=1051 Ft
0