Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Iszonyatosan surgoooos -matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
578
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) Tehát mivel a téglalap másik oldala tökéletesen illeszkedik az alapkörre, ezért az alapkör kerülete 18,84 cm. Ha az alapkör sugara r, akkor:

2*r*π=18,84, ennek megoldása r=3 cm (felteszem, hogy π=~3,14-es kerekítéssel számoltak).

Ebben az esetben az alapkör területe 3²*π=9*3,14=28,26 cm², ebből 2 van, tehát összterületük 56,52 cm².

b) A doboz felszíne az azt határolt lapok területe, ebből 2-t már fent kiszámoltunk, a harmadik az a téglalap palást, annak területe 71*18,84=1337,64 cm², tehát a henger felszíne 1337,64+56,52=1394,16 cm², viszont dm²-ben kérdezték a felszínt, így át kell még váltanunk, így kapjuk a 13,9416 dm²-es végeredményt.

c) Térfogat=alapterület*testmagasság=28,26*71=2006,46 cm³=2,00646 dm³.
1