Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
749
f:[-4;4] 》R
f (x) =|x-2|-3

Hol van a zérushely?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek éretsegi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x=-1
0

Tehát meg kell oldani az

|x-2|-3=0 egyenletet. Hozzáadunk 3-at:
|x-2|=3, ennek akkor lesz megoldása, ha
vagy x-2=3, tehát x=5, de az értelmezési tartomány miatt ez nem lesz megoldás
vagy x-2=-3, tehát x=-1, ez jó lesz-

Ellenőrzés: |-1-2|-3=|-3|-3=3-3=0, tehát jól számoltunk.
0