Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy vállalat kezdetben 300 terméket gyárt...?

Főoldal » Középiskola » Matematika
645
Egy vállalat kezdetben 300 terméket gyárt, majd minden héten 5 darabbal többet ad el az előző hetinél.
A, Ezt az ütemet tartva, mennyi idő múlva kétszereződik meg a termelés?
B, összesen mennyi terméket gyártanak egy év alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 12, Középiskola, termelés, vállalat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a1=300
an=300+(n-1)·5=2·300=600
amiből n=61-dik héten

Sn=[2·300+(52-1)·5]/2 · 52=22230
0

Csatoltam képet.
1