Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell meg csinalni? Hol rontottam el?

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenleg, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5*(4x+1)-2*(3x-4)=2*(x+3)-(3x-7)
20x+5-6x+8=-x+13
14x+13=-x+13 /-13
14x=-x /+x
15x=0

Másodikban meg a zárójelfelbontás első tagjánál már rontottál:
1+x*3x+4=3 x^2 + 5
Módosítva: 9 éve
0