Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Sziasztok.valaki tudna segíteni ebben a 2 feladatban? Nagyon fonots lenne éjfélig kellleadnom.
1,Az úton 10 km/h sebességgel halad a 100kg tömegű kerékpáros (kerékpár tömege+ kerékpáros tömege). Számítsuk ki a lendületét!

2.A 0,3 kg tömegű játékautót 0,2 m/s sebességgel ütköztetjük a 0,1 kg tömegű álló másik autónak.
Mekkora sebességgel haladnak tovább, együtt az autók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Az első feladat egyszerű lendület: p=m*v
10km/h = (kerekítve) 2,78 m/s
2,78*100=278 N/s

A második feladat rugalmatlan ütközés: u=(m1*v1+m2*v2)/(m1+m2)
(0,3*0,2+0,1*0)/(0,3+0,1)=0,15 m/s

Remélem tudtam segíteni!
0