Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
612
Mennyi idő alatt esik le egy tes 5m magasból? Mennyi a sebessége
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A test elmozdulása szabadesésben: x=(g/2)*t2
5=(9,81 vagy 10/2)*t2
Attól függően, hogy 9,81 vagy 10 m/s2-el számoljuk a gravitációs gyorsulást, a test 1,0096 vagy 1 másodperc alatt fog földet érni.

A sebesség szabadesésnél: v=g*t
v=9,81 vagy 10 * 1,0096 vagy 1
Attól függően, hogy 9,81 vagy 10 m/s2-el számoljuk a gravitációs gyorsulást, a test sebessége 9,9 vagy 10 m/s lesz.

Remélem tudtam segíteni!
0