Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíeni ezekben a kérdésekben?

Főoldal » Középiskola » Fizika
560
20 dkg -16 ºC-os jeget szeretnénk teljesen elolvasztani. Mennyi hőt kell közölnünk ehhez a jéggel? Mennyi ideig tart ez egy 1200 W-os főzőlapon?

40 dkg -18 ºC-os jeget alakítunk 42 ºC-os vízzé. Mennyi hőt kell ehhez közölnünk a jéggel? Mennyi ideig tart ez egy 1500 W-os főzőlapon?

Mennyi hő szabadul fel, ha fél kg 40 ºC-os víz teljesen megfagy?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
1. kérdés:
Q = 74,72 kJ
t = 62,27 s
Módosítva: 5 éve
0

2. kérdés:
Q =221,68 kJ
t = 147,8 s
0

3. kérdés:
Q = 254 kJ
0