Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5-ös lottó; mekkora a valószínűsége?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2634
Anna ötös lottón játszik. A 90-es szelvényen 5 számot kell bejelölni. Eddig 3 számot húztak ki, de egyik sem talált.
Mekkora annak a valószínűsége, hogy az utolsó két kihúzott számot Anna eltalálta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
valószínűség, kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kedvező/összes eset
2/90-3=0,023 esélye van
-1

Hát, nem teljesen...

Összes eset: a maradék 87 számból jön még 2, ebből (87 alatt a 2)=3741-féleképpen jöhetnek ki számok.

Kedvező eset: csak azok a számok jók, amik Annának megvannak; mivel nem talált egy sem, ezért ebből az ötből bármelyik kettő jöhet, így (5 alatt a 2)=10-féleképpen alakulhat jól a húzás.

Kedvező/összes=10/3741=~0,002673=0,2673%
0