Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1239
Három természetes szám összege 199. A második szám az első szám háromszorosa, a harmadik szám pedig 7-tel nagyobb az első szám kétszeresénél. Határozd meg ezeket a számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
1. x
2. 3x
3. 2x+7

199=x+3x+2x+7
199=6x+7 /-7
192=6x /:6
32=x

1. x=32
2. 3x=96
3. 2x+7=71

Ell.:
32+96+71=199

Ezek a számok a 32, 96 és a 71.
0

Az öcsém tavaly 5-es volt, szerintem ez így elfogadható, a válasz ugyan az:
( ) A számolás után írtam oda.

Adatok:
3 szám összege 199.
1. Szám*3=2. Szám (=32*3=96)
1. Szám*2+7=3. Szám (=32*2+7=71)

199-7=192
192:6*=32
32 az 1. Szám.


* 3-szorosa+2-szerese+a szám
0