Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kiránduló csoport 8 km-es túrára indult.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1879
Egy kiránduló csoport 8 km-es túrára indult. Már megtették a 8 km 40%-át és még 1200 métert. A tervezett út hány százaléka van még hátra? Számításait részletezze
(Azt is ki kell számolni hány km a teljes út!)

Mára kéne kérem valaki segitsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egy kiránduló csoport 8 km-es túrára indult. Már megtették a 8 km 40%-át és még 1200 métert. A tervezett út hány százaléka van még hátra? Számításait részletezze (Azt is ki kell számolni hány km a teljes út!)
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
8km=8000m
8000/100*40=3200m
3200+1200=4400 métert mentek eddig.
8000-4400=3600m van hátra.
3600/80=45
Az út 45%-a van hátra.

Hány km-es az út? Ezzel kezdte, hogy 8 km-es.
0