Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) feladat
`13-3x = x + 5`
`8 = 4x`
`x = 2`

2) feladat
`x/12 - (3x)/4 + (5x)/6 = 2- (2x)/3`
`x - 9x + 10x = 24- 8x`
`10x = 24`
`x = 12/5 = 2.4`

3) feladat
`x/5 - (7x)/15 = x/6 -2`
`6x - 14x = 5x -60`
`-13x = -60`
`x=60/13 ~~ 4.62`
0