Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
907
Hány köbméter betonból készült az a
betoncső, amelynek hossza 6 méter, a külső
átmérője 1 méter, belső átmérője 86 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen a külsö átmérő D=1m, amiből R=0,5m
Legyen a belső átmérő d=86cm=0,86m, amiből r=0,43m
a betoncső hossza m=6m
Akkor a cső térfogata: V=mπ*(R2-r2)=6*3,14*(0,52-0,432)=18,84*0,0651=1,2265m3
0