Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
773
Egy 8 cm oldalhosszúságú négyzetet megforgatunk a a
a
szemközti oldalfelező pontjain áthaladó tengely körül. Mekkora
az így kapott henger felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A henger alapkörének sugara (r): 4cm, a henger magassága (m): 8cm
A=2rπ (r+m)=2*4*3,14*(4+8)=25,12*12=301,44cm2
V=r2π*m=42*3,14*8=16*3,14*8=401,92cm3
0