Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
927
Körhenger alakú kenőcstégely felszíne 3142 cm2
, magassága 5 cm. Mekkora az alapkörének átmérője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kör alapú henger felszínének a képlete: A=2×r×π×(r+m)
Behelyettesítve: 3142=2×r×π×(r+5)
r=20
Így az átmérő 2×20=40cm lesz.

Remélem tudtam segíteni!
0