Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Versenyfeladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
889
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni 2 feladatban.
1. Van egy 30 fős osztály, mindenki kosarazik, röpizik vagy kézilabdázik. Összesen 22 fő kosarazik és a
|kézilabdások {metszet} röpisek| = |kosárlabdások|. Hányan sportoljnak mind a három sportágban (ez legyen x-szel jelölve)?

2. Melyik az a 3 pozitív prímszám, melyeknek szorzata az összegük 7-szeresével egyenlő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
a*b*c=(a+b+c)*7 /7
a*b*c/7=a+b+c /tehát az egyik tag osztható 7-tel, vagyis az a=7
b*c=a+b+c
b*c=7+b+c
Próbálgatás után a 3,5,7 lesz az a 3 pozitív prímszám.
0