Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matemtikusok pls!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
305
pls... segítsetek most.....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Most, kéneee
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csinálok egy párat, de órám lesz:
5x-3=2x+6 /-2x
3x-3=6 /+3
3x=9 /:3
X=3
Ell
5*3-3=2*3+6
12=12

7+5(2-x)=3(2x+2)
7+10-5x=6x+6 /+5x
17=11x+6 /-6
11=11x /:11
1=x
Ell
7+5(2-1)=3(2*1+2)
12=12

3x-2/4-x+2/3=3
3(3x-2)/12-4(x+2)/12=3 /*12
3(3x-2)-4(x+2)=36
9x-6-4x-8=36
5x-14=36 /+14
5x=50 /:5
X=10
Ell
3*10-2/4-10+2/3=3
28/4-4=3
3=3

2(4x+3)+1=3(x-1)
8x+6+1=3x-3
8x+7=3x-3 /-3x
5x+7=-3 /-7
5x=-10 /:5
X=-2
Ell
2(4*(-2)+3)+1=3(-2-1)
-9=-9

És az utolsó:
2x+2/2-x-1/3=7/3
3(2x+2)/6-2(x-1)/6=2(7)/6 /*6
3(2x+2)-2(x-1)=2*7
6x+6-2x+2=14
4x+8=14 /-8
4x=6 /:4
X=1,5
Ell
2*1,5+2/2-1,5-1/3=7/3
5/2-0,5/3=7/3
15/6-1/6=14/6
14/6=14/6
Módosítva: 5 éve
2

Csatoltam képet.
3