Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Egy polcon kétszer több könyv van, mint a másikon. Ha a másodikról átteszünk három könyvet az elsőre,azon háromszor több lesz. Hány könyv volt eredetileg a polcon?
Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első polc: 2x
Második polc: x

Átrakás után:
első polc: 2x+3
második polc: x-3

2x+3=3·(x-3)
2x+3=3x-9
12=x

Eredetileg az első polcon 24 db a második polcon 12 db könyv volt.
1