Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Holnapra kéne valaki tudna segíteni? Nagyon megköszönném

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Egy téglatest élei: 14, 18 és 21 cm hosszúak.
a)Mekkora a felszíne és a térfogata?
b)Mekkora a legnagyobb lapátlója és testátlója?
c)Hány fokos szögetzár be a testátló az alaplappal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Írom
0

A=2·14·18+2·14·21+2·21·18=1848 cm²
V=21·14·18=5292 cm³

lapátló1.=  14²+18² = 520  cm
lapátló2.=  14²+21² = 637  cm
lapátló3.=  21²+18² = 765  cm
testátló= 14²+21²+18² = 961 =31 cm

szög1: cosα= 520 /31 α=42,64⁰
szög2: cosα= 637 /31 α=35,5⁰
szög3: cosα= 765 /31 α=26,85⁰
Attól függ mit tekintek alaplapnak.

0