Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika8 osztály tudnátok nekem segíteni ebben a feladatban? Köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
695
-Két elektromos fogyasztó közül az elsőn – ugyanakkora időtartam alatt – kétszer akkora energiaváltozás jön létre, mint a másodikon. Melyik fogyasztónak nagyobb a teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2·ΔE=P₁·t
ΔE=P₂·t
osszuk el a két egyenletet!
2=P₁/P₂
2·P₂=P₁
tehát amelyik fogyasztón ugyanannyi idő alatt nagyobb energiaváltozás jön létre, annak nagyobb a teljesítménye.
1