Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam a képet

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Esetleg valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megoldás:
`3x + 10 - x/2 = x - 2`
`6x + 20 - x = 2x - 4`
`3x = -24`
`x = -8`

Ellenőrzés:
`3x + 10 - x/2 = x - 2`
Bal oldal: `3 · (-8) + 10 - (-8)/2 = -10`
Jobb oldal: `(-8) - 2 = -10`
0