Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szazalekszamitas

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1,2,3,5 kell csak!!
0

Szia! Nagyon nincs számolás, de megpróbálom leírni.
1. Mindig az 0,6-ot szorozzuk, de nem férne oda mind, szóval az eredmény mögé írom mennyivel kell szorozni.
100% 60perc /:100
1% 0,6perc
25% 15 perc (*25)
10% 6perc (*10)
80% 48perc (*80)
5% 3 perc (*5)
200% 120perc (200)

2.
A 25% 1/4 szóval csak meg kellszorozni 4-gyel.
1*4=4
5*4=20
100*4=400
57*4=228
3,2*4=12,8

3. Százalék*9
900 100% /:100
9 1%
90 10%
45 5%
180 20%
225 25%
360 40%
720 80%
1080 120%
1350 150%
1800 200%

4. Abc sorrendben:
Szabály: szám/hány százaléka?*100
400 100%
25 100%
35 100%
2,4 100%
150 100%
1728 100%
40 100%
4,8 100%
0,5 100%
1100 100%
8960 100%
847000 100%

5. hány méter?/20=százalék
2000m 100%
20m 1%
800m 40%
240m 12%
1625m 81,25%
2300m 115%
20m 1%
80m 4%
Módosítva: 5 éve
0