Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MI AZ AZ ÁLLANDÓ FÜGGVÉNY?

Főoldal » Középiskola » Matematika
948
Valaki magyarázza el kérem nekem mi az az állandó függvény,mert az interneten keresek rá válaszokat,de nem ír semmit az állandó függvényekről.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Az állandó (konstans) vüggvény:
-SOHA nem metszi a az x tengelyt
-az x tengellyel párhuzamos
-merőleges az y tengelyre

Pl:
X→5 (képen)
Az 5 helyett akármilyen más szám is lehet.

Kép forrása: https://www.google.com/search?q=konstans+függvény&tbm=isch&ved=2ahUKEwiv26KwxsPtAhU2wAIHHd70CvcQ2-cCegQIABAC&oq=konstans+függvény&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzICCAAyBAgAEBgyBAgAEBgyBAgAEBgyBAgAEBg6BAgAEEM6BggAEAcQHjoECAAQDToICAAQDRAFEB46BQgAEM0CULiwAVjsxQFgiMkBaABwAHgBgAG5AYgBsw6SAQQyLjE0mAEAoAEBwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=oibSX6-CLbaAi-gP3umruA8&bih=600&biw=360&client=ms-android-huawei&prmd=inv#imgrc=-wwROJy4xOSzaM
Módosítva: 5 éve
1