Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
Sziasztok segítsenek a matek zsenik.
Ellenőrzés is kell mindegyiknél!.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérleeeek valaki segítsen moost...
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-10=25 /+10
5x=35 /:5
x=7
ell:
5·7-10=25
25=25

4(3x-2)=28
12x-8=28 /+8
12x=36 /:12
x=3
ell:
4(3·3-2)=28
28=28

12x+22=8x-6 /-8x
4x+22=-6 /-22
4x=-28 /:4
x=-7
ell:
12·(-7)+22=8·(-7)-6
-84+22=-56-6
-62=-62

5x+21-3x=-8+3x
2x+21=-8+3x /-2x
21=-8+x /+8
29=x
ell:
5*29+21-3*29=-8+3*29
79=79

8x-3(x+4)=3x-26
8x-3x-12=3x-26
5x-12=3x-26 /-3x
2x-12=-26 /+12
2x=-14 /:2
x=-7
ell:
8*(-7)-3(-7+4)=3*(-7)-26
-47=-47

4(2x-9)=5(6+x)
8x-36=30+5x /-5x
3x-18=30 /+36
3x=66 /:3
x=22
ell:
4(2*22-9)=5(6+22)
140=140
Módosítva: 5 éve
0