Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házifeladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1176
A feladat így szól: Legyen a négyzetrács egyik négyzete az egységnégyzet (oldalhossza a hosszúságegység, területe a területegység)! Számítsuk ki a színes négyzetek területét, majd határozzuk meg az oldalhosszúságát!

Egy 6x6-os négyzetben különböző módon vannak elforgatva négyzetek. Első: Ta=
a=
Hogyan lehetne kiszámolni? a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első olvasás után még mindig nem értem ezeket a színes négyzet dolgot vagy mit. :D
Viszont gondolom terület számítása a négyzet kell,
T = a * a = a2 (egyik oldal * másik oldal)

Amennyiben nem ez a kérdés, akkor küldesz egy képet ? Nem nagyon értettem.
0