Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia plss

Főoldal » Általános iskola » Kémia
796
a 20°C-on telített réz-szuflát-oldat 17,2 tömegszázalék réz-szuflátot tartalmaz. 100g 20°C-os vízben feloldunk annyi réz-szuflátot, hogy telített oldatot kapjunk. Hány gramm oldódik fel belőle 100 gramm vízben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
20°C-on telített oldat azt jelenti, hogy 100g 20°C-os vízben feloldható réz-szuflát mennyisége

100 g oldatban 17,2 g réz-szulfát van oldva.
Ez 100-17,2=82,8 g vizet tartalmaz.

Ha 82,8 g víz 17,2 g réz-szulfátot old, akkor
100 g víz x=100*17,2/82,8=20,77 g réz-szulfátot old.
1