Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7 SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1655
0,05 mol víz tömege:
mekkora a térfogata? (a víz sűrűsége 1g/köbcentiméter
ez kb. egy gyűszűnyi vizet jelent. Hány darab molekula van benne?

2, 100g vízben 25g sót oldunk fel. Hány tömegszázalékos oldat keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
0,05 mol víz tömege: 0,05 mol * 18 g/mol = 0,9 g
mekkora a térfogata? `V=m/rho = (0,9 g) / (1 (g/(cm³))) = 0,9 cm³` (a víz sűrűsége 1g/köbcentiméter
ez kb. egy gyűszűnyi vizet jelent. Hány darab molekula van benne?
0,05*6*10²³ darab = 0,3*10²³ darab = 3*10²² darab

2, 100g vízben 25g sót oldunk fel. Hány tömegszázalékos oldat keletkezik?
tömeg%=oldott anyag tömege*100/oldat tömege

oldat tömege=100+25=125 g

tömeg%=oldott anyag tömege*100/oldat tömege=25g*100/125g=20 tömeg%
Módosítva: 5 éve
1