Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Valaki tudna segíteni? SOS!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. Talap=a*a=100*100=10000m2
2. V=Talap*m/3=10000*60/3=200000m3
3. Ahhoz hogy az oldalap területét ki tudjuk számolni először kell az oldalmagasság (mo), amit Pitagorasz tétellel tudunk kiszámolni (mo a háromszög átfogója):
a2+b2=c2
m2+(a/2)2=mo2
602+502=mo2
3600+2500=mo2
6100=mo2, amiből mo=78,1m
Az aldallap területe a Toldal=a*mo/2 képletből számítható:
Toldal=a*mo/2=100*78,1/2=3905m2
4. A piramis felszíne - ha az alapot nem vesszük hozzá - a piramist palástja lesz, ami 4d háromszögből áll. Tehát P=4*Toldal=4*3905=15620m2
5. Az oldallapok dőlésszögéhez használjuk a 2. feladatban már használt derészögű háromszöget. Ebben tgα=m/(a/2)=60/50=1,2. Visszakereséssel α=50,2⁰
Módosítva: 5 éve
0