Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS! (egyenletek)

Főoldal » Középiskola » Matematika
687
Sziasztok, valaki meg tudná csinálni ezt a feladatot? Megköszönném!

Olvasd el, majd oldd meg a következő szöveges feladatot!
Egy táska, egy pár cipő és egy karóra összesen 680 euroba került. A táska 40 euroval volt drágább, mint a cipő, és feleannyiba került, mint az óra. Mennyibe került külön-külön a táska, a cipő és az óra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Táska: x+40
Cipő: x
Karóra: (x+40)2

680=x+40+x+(x+40)2
680=2x+40+2x+80
680=4x+120 /-120
560=4x /:4
140=x

A táska 180, a cipő 140, a karóra 360 euró.
0