Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Mikor kell befektetnie annak a szülőnek, aki azt szeretné, hogy gyermeke 25 éves korában egymillió forintot kapjon, ha évi 10% átlaghozammal számol és egyszeri induló befektetésként 300 000 forintot tud befektetni?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számítás, kamat, Kamatos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egyenlet:
300000*1,1^x=1000000
1,1^x=10/3 /1,1 es alapú logaritmus mindkét oldalon
x=12,63
felfele kerekitünk, x=13, ennyi év alatt jön össze az 1M, igy már a gyerek 12 éves korában el kell kezdenie ezt.

Kérdésed van, nyugodtan irj!

-S.R.
1