Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

GYORSAN KÉRLEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
458
Nem tudom hogy oldjam meg kérdek segítsetek!
Egy 50.000Ft-os áru árát háromszor egymás után 10-10%-kal csökkentették. Mennyibe kerül most az áru?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
36450Ft
50.000--->45000--->40500--->36450




1

Számolás:
A 90%-a kell, mert a 10%-ot levették. Ez törtként 90/100. Ezt ha megszorozzuk a 100%-al, akkor kapjuk meg a keresett összeget.
90/100*50000=45000 Ft
Most a 45000-ret csökkentették, ez az új 100%.
90/100*45000=40500 Ft
Itt is az új csánot, 40500 Ft-ot csökkentik.
90/100*40500=36450 Ft
A harmadik után megtudjuk, hogy 36450 Ft az új ár.
0