Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1287
1.
30 db 40 wattos és 70 darab 60 wattos égő közül találomra egymás után kiveszünk két
darabot úgy, hogy az elsőnek kiválasztottat visszatesszük. Mennyi a valószínűsége
annak, hogy
a) mindkettő 40 wattos lesz;
b) egyik sem lesz 40 wattos;
c) csak az egyik lesz 40 wattos?

2.
Egy kísérletben tíz darab 1-től 10-ig megszámozott fehér golyót tesznek egy dobozba.
Négy golyót húznak egymás után visszatevéssel. Mennyi annak a valószínűsége, hogy
a 4 kihúzott golyóra írt szám szorzata 24?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika, Valószínűség, visszatevés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Binomiális eloszlás:

a) 0,3·0,3=0,09
b) 0,7·0,7=0,49
c) 1-0,09-0,49=0,42

A másodikat nem tudom.
0