Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, minden segítséget köszönök!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2432
Egy vasúti töltés keresztmetszete trapéz, melynek alapjai 4.5 m és 1.6 m, szárai 4 m és 3.5 m hosszúak.
Mekkora a töltés emelkedési szöge a meredekebb oldalon?
Milyen magas a töltés?
Mekkora a töltés keresztmetszetének (trapéznak) területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
az első kérdést később leírom.
0

első kérdés: tgα= szöggel szemközti befogó/ szög melletti befogó= a/b
3,19/1,45=2,2 (ezt az értéket vissza keresed gépbe: "shift tangens")=65,56(fok)
0