Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek egyszeröen nem haladok vele.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
986
Egy téglalap egyik oldala 24 cm-rel rövidebb, a másik 30 cm-rel hosszabb, mint egy négyzet oldala A téglalap és a négyzet területe megegyezik. Mekkorák az oldalaik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A szövegben olvasott adatok algebrai módon:
`T_("téglalap")= (a-24)(a+30)`
`T_("négyzet")= a^2`

`T_("téglalap")=T_("négyzet")`
`(a-24)(a+30)=a^2`
`6a=720`
`a=120`

A téglalap oldalai `a=96`cm és `b=150`cm.
A négyzet oldalai `a=120`cm.
0

Köszönöm szépen
0