Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Egy egyenletet kellene felírni:
Két term. szám összege 400,különbségük 180. Hogyan kell levezetni ezt az egyenletet? Kérlek segítsetek! Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
x
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x, y ∈ N (jelentése: x és y természetes szám, 1,2,3,4,... , mert ha pl. negatív szám v. számok jönnek ki megoldásként, azokat nem lehet elfogadni)

x + y = 400
x - y = 180

adjuk össze a 2 egyenletet, nyilván +y és -y ki fog esni:
2x = 580
ebből x = 290

bármelyik eredeti egyenletből fejezzük ki y-t, pl.:
y = 400 - x
behelyettesítve x-et:
y = 110

x = 290, y = 110, mind kettő természetes szám, teljesítik az eredeti feltételt, tehát megoldások
1