Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki érti a Koszinusz-tétel segítsen

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy meghatározzuk a háromszög szögeit koszinusztételt [https://hu.wikipedia.org/wiki/Koszinusztétel] kell alkalmazni, melynek képlete: `a^2 = b^2 + c^2 - 2 · b · c · cos(alpha)`

Milliméter helyett méterben fogok számolni ezért átváltom: `1000mm = 1m`, `2000mm = 2m` és `3000mm = 3m`.

`1^2 = 2^2 + 3^2 - 2 · 2 · 3 · cos(alpha)`
`cos(alpha) = (1^2 - (2^2 + 3^2))/ (- 2 · 2 · 3)`
`cos(alpha) = 1` ⇒ `alpha = 0°`

Mivel tudjuk, hogy egy háromszögnek nem lehet `alpha = 0°` egyik szöge sem, ezért ilyen háromszög nincs.
0