Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7. feladat
Azok a számok oszthatók 3-mal, amelyeknek a számjegyeinek összege is osztható 3-mal. Tehát 17 + X osztható 3-mal: X₁ = 1, X₂ = 4, és X₃ = 7 állhatnak a szám végén.

8. feladat
Azok a számok oszthatók 6-tal, amelyek 2-vel és 3-mal is oszthatóak.
Azok a számok oszthatók 2-vel, amelyeknek utolsó számjegye 0 vagy páros szám.
Azok a számok oszthatók 3-mal, amelyeknek a számjegyeinek összege is osztható 3-mal.
Tehát a 2-vel oszthatóság miatt az utolsó számjegy 0, 2, 4, 6 vagy 8. A hárommal oszthatóság miatt pedig 2, 5 és 8. Ebből következik hogy X₁ = 2 és X₂ = 8 állhatnak a szám végén.
1