Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ! SOS! Lenne egy elég sürgős feladat ami gyorsulás kiszámításos. a válaszokat előre is nagyon köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
559
Egy kerékpáros álló helyzetből indulva 10s alatt ér le egyenletesen gyorsuló mozgással az 50m hosszú lejtőn. Mekkora a gyorsulása?
mekkora a sebessége a lejtő alján?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sebesség, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s=(a/2)·t²⇒a=(2·s)/t²=(2·50)/10²=100/100=1m/s²
v=a·t=1·10=10m/s
0