Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
899
1. 5) Egy kofa a piacon 1860 Ft-ért árulta a pulykát, 260 Ft-tal drágábban, mint a tyúkokat. Mennyi volt a napi bevétele, ha tyúkból 6 darabot, pulykából 11 darabot tudott eladni?

2. Az osztályban a gyerekek közül 12-en voltak kiállításon, 8-an moziban, 5 gyerek mindkét helyen volt. 9 gyerek egyik helyre sem tudott elmenni. Mennyi az osztálylétszám?

3. Egy osztályban 13 tanuló tánc szakkörre jár, 5 tanuló matematikára és táncra. Az osztálylétszám 26 fô. Nem jár szakkörre 8 tanuló. a) Hány tanuló jár csak matematika szakkörre? b) Hány tanuló jár csak tánc szakkörre? c) Hány tanuló jár matematika szakkörre?

4. Zoli 150 cm magas, egy lépésének hossza 30 cm. Lali 160 cm magas és egy lépésének a hossza 35 cm. Melyikük hány lépéssel megy végig a 27 m-es tornatermen?

5. A háromnapos osztálykirándulás elsô napján Kitti elköltötte a pénze felét, a második nap a harmadát, a harmadik napra 10 Ft-ja maradt. Mennyi pénze volt Kittinek? Rajzolj!

6. Egy gyorsétkezdében 1 óra alatt 14 db hamburgert adtak el. Ebbôl 13-ban volt sajt, 5-ben uborka és sajt, 6 pedig uborkás volt. Hány hamburger volt csak sajtos, de nem uborkás?

7. A kert téglalap alakú területének hosszabbik oldala 96 m, rövidebb oldala 34 m. A negyedrészére palántákat ültettek, a többin gyümölcsfák állnak. a) Hány m2 -re ültettek palántákat? b) Hány m2 -en állnak gyümölcsfák? a 824 2120 6430 780 1264 b 416 1064 3219 388 1437 00470_f_1-fgy.32-64. 6/3/09 5:20 PM Page 60 61

8. Egy motor az elsô órában 80 km, a másodikban 50 km, a harmadikban 35 km utat tett meg. Mennyi utat tett meg átlagosan óránként?

9. 7 sál ára 6860 Ft. Mennyibe kerül 14 darab ugyanilyen sál? Mennyibe kerül 140 darab sál?

10. 6 asztalos 10 nap alatt készíti el a ház állványozását. a) 3 asztalos hány nap alatt végezné el ugyanezt a munkát? b) 12 asztalos hány nap alatt végezné el ugyanezt a munkát?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Szia!

1. 1860*11+1600*6=30060 Ft
30060 Ft volt a bevétele.

2.
7-en voltak csak kirándulni
3-an voltak csak moziban
9-en sehol
5-en mindenhol
7+3+9+5=24
24 az osztálylétszám.

3.
13-5=8 csak tánc
8 semmi
5 mind kettő
Össz: 26
26-8-8-5=5 csak matek
5+5=10 összesen

8-an járnak csak táncra.
5-en csak matekra.
Matekra 10-en járnak.

4.
27m=2700cm
2700:30=90
2700:35=77,14
Zoli 90 lépéssel, Lali 77,14 lépéssel megy végig.

6.
Össz:14
S: 13
U, S:5
U: 6
13-5=8
8 darab volt csak sajtos.

7. Itt azokat a számokat nem tudom utána hova tenni, de a feladat:
T=96*34=3264m²
3264:4=816m²
816*3=2448m²
816m²-en palánták, 2448m²-en gyümölcsfák állnak.

8.
80+50+35/3=165/3=55
Az átlag sebesség 55km/h.
Módosítva: 5 éve
1

Szia a többit is megírod?
0

5. 60 Ft-ja volt.

(Nem tudom abból mit vett, de oké.)
1

9.
0

10.
Most mindegyik meg van, ugye?
0

EBBEN KÉNE
1. Mi lehet a szabály? Írd le! Pótold a hiányzó számokat! Alkoss hozzá szöveges feladatot!
2. Az osztályban a gyerekek közül 12-en voltak kiállításon, 8-an moziban, 5 gyerek mindkét helyen volt. 9 gyerek egyik helyre sem tudott elmenni. Mennyi az osztálylétszám?
3. Egy osztályban 13 tanuló tánc szakkörre jár, 5 tanuló matematikára és táncra. Az osztálylétszám 26 fô. Nem jár szakkörre 8 tanuló. a) Hány tanuló jár csak matematika szakkörre? b) Hány tanuló jár csak tánc szakkörre? c) Hány tanuló jár matematika szakkörre?
4. Zoli 150 cm magas, egy lépésének hossza 30 cm. Lali 160 cm magas és egy lépésének a hossza 35 cm. Melyikük hány lépéssel megy végig a 27 m-es tornatermen?
5. A háromnapos osztálykirándulás elsô napján Kitti elköltötte a pénze felét, a második nap a harmadát, a harmadik napra 10 Ft-ja maradt. Mennyi pénze volt Kittinek? Rajzolj!
6. Egy gyorsétkezdében 1 óra alatt 14 db hamburgert adtak el. Ebbôl 13-ban volt sajt, 5-ben uborka és sajt, 6 pedig uborkás volt. Hány hamburger volt csak sajtos, de nem uborkás?
7. A kert téglalap alakú területének hosszabbik oldala 96 m, rövidebb oldala 34 m. A negyedrészére palántákat ültettek, a többin gyümölcsfák állnak. a) Hány m2 -re ültettek palántákat? b) Hány m2 -en állnak gyümölcsfák? a 824 2120 6430 780 1264 b 416 1064 3219 388 1437 00470_f_1-fgy.32-64. 6/3/09 5:20 PM Page 60 61
8. Egy motor az elsô órában 80 km, a másodikban 50 km, a harmadikban 35 km utat tett meg. Mennyi utat tett meg átlagosan óránként?
9. 7 sál ára 6860 Ft. Mennyibe kerül 14 darab ugyanilyen sál? Mennyibe kerül 140 darab sál?
10. 6 asztalos 10 nap alatt készíti el a ház állványozását. a) 3 asztalos hány nap alatt végezné el ugyanezt a munkát? b) 12 asztalos hány nap alatt végezné el ugyanezt a munkát?
11. A gyümölcsösben 3 t körtét szedtek a fákról. Elszállítottak 58 ládával. Hány kilogramm körte maradt a gyümölcsösben, ha egy ládába 30 kg körtét raktak?
12. Egy kofa a piacon 1860 Ft-ért árulta a pulykát, 260 Ft-tal drágábban, mint a tyúkokat. Mennyi volt a napi bevétele, ha tyúkból 6 darabot, pulykából 11 darabot tudott eladni?
13. A téglalap alakú sportpálya oldalai 216 m és 138 m hosszúak. a) Mennyi drót kell a bekerítéséhez, ha a kapunak 4 m széles helyet kihagynak? b) Mekkora ennek a sportpályának a területe? c) Befüvesítették a terület részét. Mekkora a füves terület?
14. Egy négyzet alakú fürdôszoba oldalhosszúsága 3 m. Legalább hány darab 10 cm-szer 10 cm-es kôlapot kell vásárolni, hogy a fürdôszobát leburkolhassák?
15. A faiskolában az erdésztanulók 3480 db fenyôcsemetét telepítettek. Ez háromszor annyi, mint amennyi bükkcsemetét ültettek. Hány facsemetét telepítettek az erdésztanulók összesen?
16. Egy méter selyem 3120 Ft volt. Csökkent az ára, az eredeti ár harmadával. Leárazva 18 m-t vásárolt egy varrónô. Mennyit fizetett a méteráruboltban?
17. Egy szám négyszeresénél néggyel nagyobb szám az 500. Melyik számra igaz ez az állítás? 3 4 00470_f_1-fgy.32-64. 6/3/09 5:20 PM Page 61 62
18. Egy téglalap alakú terület részét beültették salátával. Mekkora a még beültetésre váró szabad terület, ha a téglalap oldalai a = 24 m, b = 16 m?
19. Egy téglalap alakú focipálya egyik oldala kétszer akkora, mint a másik. Mekkora a focipálya területe, ha a kerülete 126 m?
20. Egy osztály tanulói közül 12-en matematika, 8-an rajz, 5-en angol szakkörre járnak. Matematikára és rajzra 4 tanuló jár, matematikára és angolra 5 tanuló jár, rajzra és angolra 3 tanuló jár. Nem jár szakkörre 15 tanuló. Mennyi az osztály létszáma? Hányan járnak csak matematikára, csak rajzra, csak angolra?
21. Dóri a szünet elsô napján 5 feladatot oldott meg, és minden következô napon egy feladattal többet, mint az elôzô napon. Hány feladatot oldott meg Dóri a szünidô 13. napján? Hány feladatot oldott meg összesen a 13 nap alatt?
22. Hány gyerek jár abba az osztályba, ahol a gyerekek számának harmada 5-tel több, mint a hatodrésze?
23. Lehet-e 1 nagymama, 2 anya, 2 lány és 1 unoka között 3 darab narancsot elosztani, hogy mindenki egy egészet kapjon?
24. Misi 4 év múlva, Balázs 8 év múlva lesz kétszer annyi idôs, mint most. Hány évesek most?
25. Pisti szeret horgászni. Amikor megkérdezték, hány halat fogott, ô így válaszolt: „Tízet szerettem volna fogni, de ha kétszer annyit fogtam volna, mint amennyit tényleg fogtam, akkor is néggyel kevesebb lenne, mint amennyit tényleg fogni szerettem volna.” Hány halat fogott Pisti?
0