Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK ALGEBRA VI Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
Koszonom a segitseget ! Ha lehet akkor levezetessel , koszonom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9. feladat
a, Ha 8 munkás 100 terméket készít 1 nap alatt, akkor 8 munkás 3 nap alatt 3×100=300 terméket készít.
b, Ha 8 munkás 100 terméket készít 1 nap alatt, akkor 6 munkás 1 nap alatt `6/8`×100=75 terméket készít.
c, Ha 6 munkás 75 terméket készít 1 nap alatt, akkor 6 munkás 450 terméket `450/6`=6 nap alatt készít el.

10. feladat
Ha 6 traktor 8 óra alatt végez, akkor 1 traktornak 6×8=48 óra szükséges ahhoz, hogy elvégezze. Ha 4 traktor szánt 8 órán át és 2 traktor szánt 5 órán át az 4×8+2×5=42 óra. Tehát 42-48=6 órával tart tovább a munka.

0