Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

..................

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
(-5)⁴ × 3 × [(-5) × 3 ]³ × 2³ → ezt mindent oszani kell : (-5)⁵ × 3⁶ × 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
.............
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((-5)^4 · 3 · ((-5) · 3)^3 · 2^3)/((-5)^5 · 3^6 · 2) = (((-5) · 3)^3 · 2^2)/((-5)^1 · 3^5) = ((-5)^2 · 2^2)/( 3^2) = (25 · 4)/9 = 100/9`
0