Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
639
Zárt merev, hővezető falú palackban 5 g tömegű, 20 °C hőmérsékletű
nitrogén található. A nitrogént 80 °C-ra felmelegítjük. A nitrogén állandó
térfogaton vett fajhője 740 J per kgK
a.) Mennyi hőt kell közölni a nitrogénnel a melegítés közben?
b.) Mennyivel nő a nitrogén belső energiája?

Köszi a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 5 g = 0,005 kg
T₁ = 20⁰C
T₂ = 80⁰C
ΔT = T₂-T₁ = 60⁰C
c(N2) = 1,04 kJ/kg⁰C
Q = ?
ΔEb = ?

Q = c·m·ΔT = 0,312 kJ = 312 J
ΔEb = 312J+740J = 1052 J
1