Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
572
Két úszó átúszik egy tavat. Az egyik 70 m-t a másik 60 m-t úszik percenként. A gyorsabb úszó 3 perccel előbb ér a célba. Milyen széles a tó, és hány perc alatt ússzák át?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v1 = 70 m/min
v2 = 60 m/min
s = ? - az út

Ugyanazt az utat a lassúbb úszó 3 perccel több idő alatt teszi meg.
v1*t = v2(t + 3)
Ebből megvan az idő, azzal már számítható az út.
0