Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek. NAGYON SÜRGŐS

Főoldal » Középiskola » Kémia
409
200g 40%-os ecetvas-oldathoz 400g vizet ontunk hany % lesz az oldat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
200g 40%-os ecetsav oldal ecetsav tartalma: 200*0,4= 80 g
400 g víz ecetsavtartalma: 0 g
Az összeöntés után keletkező oldat össztérfogata: 200 + 400 = 600g
Az oldat ecetsavtartalma: 80 + 0 = 80 g
A tömegszázalék: 80g/600g*100%= 13,33 %
-1