Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek. NAGYON SÜRGŐS

Főoldal » Középiskola » Kémia
344
400g 20%-os sosav-oldathoz 200g vizet ontunk hany % lesz az oldat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
400 g 20% sósav sósav tartalma: 400*0,2=80 g HCl
200 g vízben nincs sósav, így az oldat sósavra nézve 0%-os.
A két oldat összeöntése után az össztérfogat: 400 + 200 = 600g
A sósav tartalom összesen 80 g
Az új oldat tömegszázaléka: 80g/600g*100%=13,33 %
0