Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOSSSS

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Egyenes csonka kúp alakú gyertya alapkörének átmérője 6,8 cm, fedőlapjának átmérője
3,4 cm, alkotója 8 cm.
Számítsa ki, hány dm3 térfogatú viaszra van szükség 1.200 darab gyertya elkészítéséhez!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
D=6,8cm-->R=3,4cm
d=3,4cm-->r=1,7cm
a magasságra van még szükség, azt úgy kapjuk meg:
82=1,72+M2
M=7,82cm
V=(3,42+3,4*1,7+1,72*7,82*pí ezt az egészet osztjuk 3mal=165,665cm3-->0,165665dm3
0,165665*1200=198,798dm3 viaszra van szükség
0