Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek5

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Sziasztok a képet csatoltam, köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Skaláris szorzat: `a · b = |a| · |b| · cos ( Φ )`
`cos ( Φ ) = ( a · b ) / ( |a| · |b| ) = ( a_1 b_1 + a_2 b_2 ) / ( sqrt((a_1) ^2 + (a_2)^2 ) · sqrt((b_1) ^2 + (b_2)^2 )`
`cos ( Φ ) = (5 · 12 + 8 · 4) / ( sqrt(5^2 + 8^2 ) · sqrt(12^2 + 4^2 ) `
`cos ( Φ ) = (23sqrt(890))/890` ⇒ `Φ ~~ 39.6°`
A két vektor hajlásszöge `Φ ~~ 39.6°`.
1

Csatoltam képet.
1